Activiteiten

Culinair

In Ermelo en omgeving zijn talloze eet- en drinkgelegenheden; van gezellige cafés, lunchrooms, pannenkoekenhuizen en eenvoudige snackbars tot internationale keukens en restaurants met Michelin-sterren. Hier volgen enkele adressen van Ermelose gelegenheden. In Harderwijk en Putten zijn echter ook veel leuke uitgaansmogelijkheden!

Lees meer: Culinair

Cultuur

Op het gebied van cultuur en geschiedenis heeft Ermelo interessante en leuke dingen te bieden. In de landelijke omgeving zijn een aantal museumboerderijen en mooie landgoederen. Vrijwel iedere plaats heeft een eigen molen en er zijn een aantal bezienswaardige musea.

Lees meer: Cultuur

Dieren

In de omgeving van Ermelo komen veel verschillende dieren voor. Zo zijn er de 'big five': de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos, maar ook kleinere dieren, zoals de das, de eekhoorn en de egel, en nog kleiner; de adder, de zandhagedis en verscheidene insecten en vlinders. Tot slot is de 'koning van het Veluwse dierenrijk' teruggekeerd van weggeweest: de wolf! Ook zijn er dierenparken in de buurt, waar u meer exotische dieren kunt bewonderen en vergeet niet een bezoek te brengen aan de Ermelose schaapskooi met een grote kudde Veluwse heideschapen.

Lees meer: Dieren

Sport

Sportief bezig zijn op de Veluwe; mogelijkheden voor jong en oud!

Lees meer: Sport

Vermaak

Dagje uit? Varen over het Veluwemeer, bosbessen plukken, of naar een pretpark? Vanuit Ermelo kunt u van alles ondernemen.

Lees meer: Vermaak